Leningradin sotilaspiirin käsky

29. marraskuuta 1939

Neuvostoliiton kansan ja Puna-armeijan kärsivällisyys on loppunut. On aika rangaista liian pitkälle menneiden ja röyhkeiden poliittisia uhkapelureita, jotka heittävät röyhkeän haasteen Neuvostoliiton kansalle, ja täysin tuhota neuvostovastaisten provokaatioiden ja uhkien Leningradia vastaan lähdettä!

Toverit puna-armeijalaiset, komentajat, komissaarit ja poliittiset työntekijät!

Täyttäen Neuvostohallituksen ja meidän suuren kansamme pyhän tahdon, käsken:

Leningradin sotilaspiirin joukkojen ylittämään rajan, tuhoamaan suomalaiset joukot ja kertakaikkiaan turvaamaan Neuvostoliiton luoteisrajojen ja Leninin kaupungin, proletaarisen vallankumouksen kehdon turvallisuuden.

Me emme mene Suomeen valloittajina, vaan Suomen kansan ystävinä ja vapauttajina tilanomistajien ja kapitalistien ikeestä. Me emme mene Suomen kansaa vastaan, vaan Cajander-Erkon hallitusta vastaan, joka on sortanut Suomen kansaa ja provosoinut sodan Neuvostoliittoa vastaan.

Me kunnioitamme Suomen vapautta ja itsenäisyyttä, jonka Suomen kansa on saanut Lokakuun Sosialistisen Vallankumouksen ja Neuvostovallan voiton tuloksena. Tämän itsenäisyyden puolesta taistelivat yhdessä Suomen kansan kanssa Venäjän bolshevikit Lenin ja Stalin etunenässä.

Neuvostoliiton luoteisrajojen turvallisuuden ja mainehikkaan Leninin kaupungin puolesta!

Rakkaan Synnyinmaamme puolesta! Suuren Stalinin puolesta!

Eteenpäin, Neuvostoliiton kansan pojat, Punaisen Armeijan soturit, vihollisen täydellistä tuhoamista kohti!


Leningradin sotilaspiirin sotajoukkojen komentaja
toveri K.A.Meretskov

Sotaneuvoston jäsen
toveri A.A.Zhdanov