Tasavallan puna-armeijan ja punalaivaston vallankumoussotaneuvoston päiväkäsky nro 141 koskee valkosuomalaisten miehittäjien karkotusta Neuvosto-Karjalan alueelta

11. helmikuuta 1922

Puna-armeijan joukot ovat puhdistaneet Neuvosto-Karjalan valkoisten joukkioista, joita suomalainen upseeristo oli järjestänyt suomalaisen ja muun porvariston varoilla. Mitä vaikeimmissa pohjolan oloissa, autiolla kylmällä seudulla, kahlaten toisinaan vyötäröä myöten lumessa, jonka alla oli sulaa vettä, vallankumouksen sotilaat taas kerran täyttivät velvollisuutensa loppuun asti.

Suomen hallitsevien luokkien ja sen suojelijoiden rikos aiheutti Venäjän työtätekeville joukoille uusia kärsimyksiä ja uhreja, mutta puna-armeijan historiaan se toi uusia sankaruuden urotekoja.

Puna-armeija ja punalaivasto ovat ylpeitä omasta Karjalan osastostaan ja julistavat sille ihastuneen veljellisen kiitoksensa.

Tasavallan vallankumoussotaneuvosto tekee kaikkensa, jotta voisi tunnustaa ja palkita suurimpien sankareiden uroteot ja jotta tämän vaikean sotaretken historia jäisi puna-armeijalaisten mieleen.

Neuvostofederaation luoteisraja on taas paikallaan suuren veren hinnalla. Puna-armeija ja punalaivasto luottavat vakaasti siihen, että työläisten ja talonpoikien hallitus pystyy turvaamaan meidän Suomen vastaisen rajamme uusilta saaliinhimoisilta ja petollisilta kaappausyrityksiltä.

Eläköön Neuvosto-Karjala! Eläkööt puna-armeijan sotilaat!

L.Trotski