KASNT:n kunniamerkit

Leninin kunniamerki Lokakuun vallankumoksen kunniamerki Kansojen ystävyyden kunniamerki
31.12.1965 05.06.1970 29.12.1972

Karjalan Autonominen Sosialistinen Neuvostotasavalta palkitsi Leninin kunniamerkillä (v. 1965), Lokakuun vallankumoksen kunniamerkillä (v. 1970) ja Kansojen ystävyyden kunniamerkillä (v. 1972) kommunismin rakentamisessa saavuttanusta menestyksestä ja kansojen ystävyyden lujittimisen ansioista.

Alempana on kirje Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen Keskuskomitealle, Neuvostoliiton Korkeimman Neuvoston Puhemiehistölle ja SNTL:n Ministerineuvostolle. Teksti hyväksytiin Karjalan työtätekevien edustajien juhlakokouksessa 21. toukokuuta 1966 Petroskoissa:

"Tasavallan palkitseminen Leninin kunniamerkillä on sen saavutuksien todiste kansantalouden kehityksessä. Se on palkinto kaikille, jotka ovat työssä työosastoilla ja hakkuupalstoilla, neuvostotilojen pelloilla ja farmeilla, jotka pystyttävät uusia rakennuksia ja tuottannollisia rakennuksia, ohjaavat sekä vesivoimalaitoksien turbiineja että moottorilaivojen ruoreja, jotka kasvattavat nuorta polvea koulun luokissa ja yliopiston luentosaleissa. Se on palkinto kaikille, jotka ovat olleet sekä voimansa että elämäänsä säästämättä pystyttämassä Neuvostovaltaa Karjalan maalle, jotka oma verensä hinnalla saivat puolustetuksi riippumattomuutemme ja vapautemme Suuren Isämaallisen sodan taisteluista. Se on palkinto kaikille työtätekeville Karjalassa, jotka ovat valmiit suorittamaan oman panoksensa kommunismin rakentamisessa. Leninin kunniamerkki meidän lipussa, Leninin nimi meidän sydämessä me tulemme uhrautuvammin uurastamaan meidän synnyinmaamme hyväksi. Kaiken neuvostokansan yhdessä pyrimme sisukkaasti saavuttamaan uusia voittoja taistelussa kommunismin riemuvoiton puolesta. Kunnia meidän Suurelle Sosialistiselle Isänmaalle! Kunnia sankarilliselle neuvostokansalle! Kunnia omalle kommunistiselle puolueelle ja sen Leninin Keskuskomitealle!"

Ks.: 26. tammikuuta 1974. SNTL:n ministerineuvoston varapuheenjohtaja Ignati Novikov luovuttaa Kansojen ystävyyden kunniamerkin Karjalan ASNT:lle