Kirjoituksesta "Tuhotaan vakoilijat ja tihutyöntekijät lopullisesti!"

…Suomalaiset kommunistit, jotka toimivat Karjalassa neuvostovallan hallintoelimissä, perustivat Karjalan jääkäriprikaatin. Valppauden puutteen takia tuohon prikaatiin joutuivat johtotehtäviin ns. poliittiset maanpakolaiset Suomesta. Suomen suojelupoliisi sai vartavasten aikaan sellaisen tilanteen, aivan kuin noita "kommunisteja" olisi vainottu, ja onnistui siirtämään heidät rajan yli. Muutamat heistä pääsivät Skljanskin jv-sotakouluun, josta sitten heidät määrättiin Karjalan prikaatiin. Karjalan jääkäriprikaatin tuli Suomen vakoilun mukaan olla sodan sattuessa ensimmäisenä aseellisena yksikkönä ja estää puna-armeijalta pääsy maan pohjoisosiin, jotta Kuolan niemimaa ja Karjala saataisiin eristää ja miehittää, minkä jälkeen Kirovin rautatieliikenne tyrehtyisi ja ryhdyttäisiin sotatoimiin neuvostovaltiota vastaan. Lisäksi vastavallankumouksellisista aineksista perustettiin useita nationalistisia ryhmiä, joiden oli määrä toimia reservinä, kun sota julistettaisiin.

Toisin sanoen, jos sodan sattuessa Karjalan jääkäriprikaatissa olisi vielä ollut tiedustelijoita ja yllyttäjiä, he pystyisivät heti mobilisoinnin ensimmäisinä päivinä saamaan aikaan paljon vahinkoa. Tuota Suomen tiedustelujärjestelmän toimintaa suoritettiin Saksan yleisesikunnan toimeksiannosta. Mutta meidän neuvostoliittolainen tiedustelu paljasti ja tuhosi tuon Karjalan jääkäriprikaatissa olleen vakoilijoiden ampiaispesän.

Leonid Zakovski¹
Artikkeli kokoelmasta "Ulkomaisten tiedustelujärjestöjen ja niiden trotskilais-buharinilaisten agenttien työmenetelmistä ja keinoista", VKP(b):n puoluekustantamo Partizdat, 1937.

¹ Leningradin ja Leningradin alueen NKVD:n hallinnon päällikkö, ensimmäisen luokan valtionturvallisuuskomissaari. Oikea nimi – Genrih Shtubis (monet ennen vallankumousta puolueeseen liittyneet bolshevikit käyttivät yhä salanimiään). Ammuttiin 29. elokuuta 1938 saksalaisena ja puolalaisena vakoojana sekä maanalaisen trotskilaisen oikeistojärjestön jäsenenä.