Karjalan-Muurmannin piirin sotajoukkojen komentajan päiväkäsky

6 p:nä tammik. 1922
Klo 12
Kenttäesikunta

Saatuanne tämän, käsken teidät, saavuttuanne Maaselän asemalle suorittamaan hyökkäysretken Repolaan. Tehtävä: hajoittaa kaikki matkalla vastaan tulevat rosvolaumat, pidättää tutkimista varten yksi joukkueista, ja jos saatte selville jonkinlaiset valkoisten valtaelimet, likvidoikaa sellaiset. Jos retki Repolaan tulee suoritettua onnistuneesti, niin pysähtymättä sinne on suoritettava samanlainen retki Kiimasjärvelle ja sieltä suuntauduttava alueelle Tiiksi – Anttila, yhtyäksenne 88. rykmenttiin.

Siinä tapauksessa, että retki Repolaan jostain syystä ei onnistu, älköön se häiritkö, vaan mentäköön sieltä, kiertämällä Repola, Kiimasjärvelle. Sieltä liikuttava Tiiksin kautta Rukajärvelle yhtyäksenne 88. rykmenttiin. Esikunnan on ensimmäisessä tapauksessa asetuttava Honkaniemelle, sen jälkeen kun suksijoukko siirtyy Repolasta Kiimasjärvelle, on esikunnan siirryttävä Rukajärvelle. Yhteyttä minun kanssani on pidettävä Honkaniemestä lentävän postin avulla Paatenen kautta.

Vihollisen voimista Repolassa ja Kiimasjärvellä ei ole tarkkoja tietoja. Sen esikunnan otaksutaan olevan siellä. Jos tavataan pienempiä varastoja, on sellaiset hävitettävä. Suuria varastoja, joita vihollinen ei ehdi kuljettamaan pois meidän joukkojemme saapumiseen mennessä, ei ole hävitettävä. Retken kulusta tiedotettava joka päivä kaikin mahdollisin keinoin. Tiedonannoissa tiedotettava väestöstä, taistelutoimista, liikehtimisestä, vihollisesta ja vaikutuksesta, minkä retki aiheuttaa.

Karjalan- Muurmannin piirin sotajoukkojen komentaja
A.Sedjakin