Vihollisillemme

Te käytte taistelua meitä vastaan. Te, kourallinen rosvoja, taistelette Venäjän Neuvostovaltaa vastaan. Te nähtävästi haluatte voittaa sen ja kukistaa neuvostojen vallan.

”Koiran penikka luulee itsensä väkeväksi ja haukkuu elefanttia!”

Todellakin, kuka ei näinä neljänä vuotena parjannut Neuvosto Venäjää, kuka ei ajatellut neuvostojen vallan kukistamista. Näiden penikoiden joukossa ei valkoinen Suomi ole ollut viimeisenä. Nyt se teidän palkatuilla käsillänne jatkaa teille hyödytöntä taisteluaan.

Hyödytöntä todellakin. Me vakavasti kehotamme teitä ajattelemaan kenen eduksi te taistelette, kenen myllyyn kannatte vettä.

Puhumme avoimesti. Me – työläiset ja talonpojat – olemme tottuneet puhumaan suoraan.

Niin, te aiheutatte meille suurta vahinkoa. Te turmelette talouttamme ja häiritsette rauhallista työtä Karjalassa, jossa meillä on paljon metsätöitä, joilla on suunnaton merkitys viennissä ulkomaille.

Todellakin, meillä on tästä suuria kuluja.

Puna armeijalaisemme kärsivät yliluonnollisia kärsimyksiä, kokevat kuulumattomia vaikeuksia ja puutteita.

Kaikki tämä on totta.

Me erittäin hyvin tiedämme, kenenkä rahoilla te taistelette. Isäntänne on valkoinen Suomi. Sen pahasta tahdosta johtuu tämä taistelu. Kun sen apu lakkaa, te ette päivääkään jatka taisteluanne.

Suomen teille osoittama avustus on rauhansopimuksen vastainen.

Tämän takia hallituksemme on vaatinut valkoisen Suomen hallitukselta korvausta kaikista kuluista ja häviöistä, joita on meille aiheuttanut rikoksellinen hyökkäyksenne Karjalaan.

Me varsin hyvin tiedämme diplomaattisilla vaatimuksillamme olevan vaikutuksensa Suomen hallitukseen. Punaisen armeijan voitot ja voima ovat parhaana todistuksena siitä.

Ja pakoitettuna vaatimuksiimme taipumaan, Suomen hallituksen täytyy luopua teidän varustamisestanne. Käsitätte paremmin kuin me mitä se luopuminen teille merkitsee.

Mutta isku uhkaa teitä toiseltakin taholta.

Tiedämme, että olette – palkkapyöveleitä, lahtareita, juudaksia. Kätenne ovat lämminneet Suomen proletariaatin veressä. Te ette ensi kertaa suorita Kainin tekoa. Tappaminen, murhaaminen – sehän teidän ammattinne. Olette lahtaritehtävässä mestareita.

Tiedämme joukossanne olevan petettyjä, jotka eivät käsitä olevansa Juudaksen asialla, eivät ymmärrä olevansa suoranaisia kavaltajia.

Joukossanne kuitenkin on paljon kiivaan kiukkuisia verivihollisiamme.

Sellaisten kanssa emme omaa yhteistä kieltä. Syntyneinä vain mässäämään, irstailemaan, vetelehtimään, ovat teille liian korkealla ne päämäärät, joiden puolesta taistelemme.

Tiedämme kuitenkin eläimen vaistonne kehottavan teitä olemaan järkeviä ja vakavasti kenotamme teidän seuraamaan järkenne ohjetta.

Mitä te tahdotte?

Vaikkapa yhdellä päivällä jatkaa vetelehtimistänne, irstailuanne, mässäystänne.

Miten tämä tehdä?

Täytyy luopua taistelustanne. Siten on tehtävä.

Mitä hyötyä teille taistelustanne on?

Ainoastaan kunniaton kukistuminen, häviö!

Teidät lyötiin Porajärvellä ja hävisitte Repolassa. Olette hajotettuina teille tärkeimmillä alueilla satojen virstojen matkalle rajalle ja pohjoiseen.

Pelinne on loppuun pelattu, panoksenne olette menettäneet. Häviönne on välttämätön. Kunniaton häviö ja leppymätön kohtalo seuraavat teitä.

Lopullinen häviönne on lähimpien viikkojen asia. Se ei ole voimain, vaan ajan ja matkan kysymys.

Punainen armeija on kauan sitten tehnyt teille kuoleman tuomion ja harvinaisella sankaruudella johtaa päätöksensä täytäntöön. Te ette meitä paremmin tiedä, mitä ihmeitä se tekee ajaessaan teitä edellään kymmeniä virstoja päivittäin.

Tuho ei uhkaa teitä yksinomaan Punaisen armeijan taholta. Eikä, vain Suomen avustuksen pakollinen lakkaaminen uhkaa teitä. Lahtaritoimintaanne uhkaa häviö myös yleismaailmallisessa mittakaavassa.

Teidät yllättää koko kapitalistisen talouden kukistuminen, jättäen teidät Punaisen armeijan käsiin.

Englanti, Amerikka, Italia tunnustavat Neuvostovallan. Toveri Lenin on jo Ameriikan ja kymmenien huomattavimpain Europan maiden ministerien kanssa kutsuttu Italiassa pidettävään konferenssiin.

Mitä merkitsee tämä kutsuminen?

Se merkitsee teidän valkean asianne vararikkoa ja meidän voittoamme teistä.

Ei varman talouden ollessa, vaan suurimmasta välttämättömyydestä Englanti, Italia, Saksa sekä muut ovat asettuneet rauhan kannalle kanssamme. Ne ovat voitetut.

Me voitamme.

Mutta jos noiden valtojen on tullut pakko asettua kanssamme rauhansuhteisiin, niin ajatelkaa eikö teillä ole sama välttämättömyys.

Epäilemättä on.

Katsokaa: Kauhea kosto seuraa takananne. Työväestön vallankumouksen uhkaava aave kohoaa Suomessa.

Vaara uhkaa teitä omain työläistenne taholta. Ja jota enemmän taistelette meitä vastaan, sitä korkeammalle kohoaa edistyvän vallankumouksen aalto, sitä pikemmin se peittää teidät.

Tämän takia teille on välttämätöntä lopettaa taistelu kanssamme. Teidän asianne on toivoton. Te olette hävinneitä. Sitä varmemmaksi tulee loppunne, jota pitemmälle jatkatte taisteluanne.

Olemme jalomielisiä. Vakuutamme täyden koskemattomuuden kaikille vapaaehtoisesti antautuneille.

Siis lopettakaa nopeimmin!

Vastarintanne on hyödytön!

Alas taistelu! Sodalle loppu!Karjalan alueen Poliittinen osasto
1922