1944. Eteenpäin, saksalais-suomalaisten hyökkääjän täydellinen tuhoaminen!

Päiväkäsky

Neuvostoliiton Marsalkka Govoroville

Leningradin Rintaman joukot ovat murtauduttuaan läpi Mannerheim Linjasta, murskanneet Viipurin linnoitusalueella sijainneet vihollisen etummaiset sekä lähipuolustuslinjat, ja 20. kesäkuuta valloittaneet rynnäköllä Viipurin kaupungin ja sen linnoituksen.

Kunnia voittoisista Mannerheim Linjan läpimurtotaisteluista ja Viipurin kaupungin ja sen linnoituksen valloituksesta kuuluu joukoille, jotka ovat taistelleet seuraavien komentajien alaisuudessa: kenraalieversti Gusev, kenraaliluutnantti Cherepanov, kenraaliluutnantti Anisimov, kenraaliluutnantti Alferov, kenraaliluutnantti Tihonov, kenraalimajuri Fadejev, kenraalimajuri Busarov, kenraalimajuri Ljashenko, eversti Elshinov ja eversti Radygin; tykistön kenraaliluutnantti Odintsov, tykistön kenraaliluutnantti Mihalkin, tykistön kenraaliluutnantti Pijdussv ja tykistön kenraalimajuri Zhdanov; panssarijoukkojen kenraaliluutnantti Baranov, eversti Shpiller, eversti Protsenko, everstiluutnantti Kovalevski ja everstiluutnantti Sokolov; ilmavoimien kenraaliluutnantti Rybalshenko, ilmavoimien kenraaliluutnantti Samohki n, ilmavoimien kenraalimajuri Andrejev, ilmavoimien kenraalimajuri Tsherbakov, eversti Skok, eversti Hatminski ja eversti Greskov sekä pioneerijoukkojen kenraalimajuri Bushevski.

Ne muodostelmat ja yksiköt, jotka erityisesti kunnostautuivat voitollisissa läpimurtotaisteluissa tullaan omistamaan Viipurin nimelle ja palkitsemaan kunniamerkeillä.

Tänään, kesäkuun 21. päivänä kello 00:30 Äidinmaamme pääkaupunki, Moskova, tulee Äidinmaamme nimissä tekemään kunniaa 224 tykin kahdellakymmenellä yhteislaukauksella Leningradin Rintaman urhoollisille Mannerheim Linjan ja Viipurin kaupungin ja sen linnoituksen murskanneille joukoille.

Minä kiitän loistavasta taistelutoiminnasta niitä komentamianne joukkoja, jotka osallistuivat Mannerheim Linjan läpimurtoon ja taisteluun Viipurin kaupungista ja sen linnoituksista.

Ikuinen kunnia sankareille, jotka kaatuivat taistelussa Äidinmaamme vapauden ja itsenäisyyden puolesta!

Kuolema Saksalais-Suomalaisille maahantunkeutujille!

Korkein Ylipäällikkö Neuvostoliiton Marsalkka J.Stalin
21. kesäkuuta 1944